Klokken

Tijdens de tweede wereldoorlog is de toren haar beide klokken kwijtgeraakt aan de Duitsers. De grootste klok kregen de Boazumers na de oorlog terug. De kleinste bleef weg.
Deze grote klok uit 1633 is gegoten door Andreas Obertin uit Frankrijk. Ook de kleine klok was uit 1633 en uit dezelfde klokkengieterij.
Ter vervanging van de kleine klok heeft er, tot aan 1976, een velg van een wagenwiel in de toren gehangen dat moest fungeren als tweede klok. Maar gelukkig is er op 15 maart 1976 opnieuw een tweede klok aangebracht uit de afgebroken R.K. Provenierskerk in Rotterdam-Noord. Deze klok weegt 690 kilo.

Het opschrift van de oudste klok luidt: M. ANDREAS OBERTIN UT FRANCKRIK ME FECIT BOSUM ANNO 1635. Hobbe van Aylua, Gritman in Baerderadeel ende curator over de Universiteit tot Franeker. De klok uit de Provenierskerk heeft als opschrift: VAN BERGEN HEILIGERLEE ME FECIT+JONGERIUS AMERSFOORT ME TRADIDIT. MARIA REGINA SACCRATISSIMI ROSARII VOCOR, DIVINA LOQUOR VINOS YOCO, MORTUS PLANGO, FULGARA FRANGO 1909. HITLER ABSTULIT 1942, DEUS DEDIT 1946